Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Arie & Cootje

Oktober 2017: Arie, geboren in Bant, neemt zijn intrek in een appartement van ‘t Boerenerf. Arie woonde begeleid vanwege een verstandelijke beperking, maar had toch wat meer zorg en begeleiding nodig nu hij ouder werd. Nadat Arie en zijn zus Cootje in verschillende verpleeghuizen hadden gekeken misten ze toch het buitenleven daar. En Arie? Arie is een echt buitenmens. Zo kwamen ze uiteindelijk bij ’t Boerenerf terecht. Een plek waar Arie kan gaan en staan waar hij wil, buiten regelmatig zijn gang gaat en met iedereen een praatje maakt. Het erf aanvegen, de bladeren opruimen en kleine huishoudelijke klusjes, maar natuurlijk ook spelletjes en gezellig koffie drinken met de andere bewoners. ’t Boerenerf is voor Arie zijn thuis.

Cootje vertelt: ‘Arie ziet er altijd verzorgd uit en er wordt veel aandacht besteed aan de dagbesteding. Ik merk dat Arie het naar zijn zin heeft. Ik woon wat verder weg en heb getwijfeld om hem dichterbij te halen, maar hier is het zo’n vertrouwde en rustige omgeving dat hij hier het beste op zijn plek is. Als ik Arie een dagje meeneem wil hij ook altijd graag weer terug, Terug naar het boerderijleven, zijn zorgverleners waar hij zo op gesteld is en zijn medebewoners.’

Arie heeft veel baat bij de vaste structuur die hij heeft: de tafel dekken en afruimen, de vuilnis wegbrengen en een afwas doen. En soms? Soms vindt Arie dat hij genoeg heeft gedaan en heeft hij naar eigen zeggen geen zin meer om de kopjes af te drogen. En dat mag. Niks moet en alles mag, precies zoals het motto van ’t Boerenerf luidt.

Tot slot vult Cootje nog aan: ‘ondanks dat ik verder weg woon is het contact met de zorg goed. Ik word op de hoogte gehouden van ontwikkelingen, mag altijd bellen hoe het gaat en de zorgverleners zijn lief en geduldig naar de bewoners toe. De komst van de nieuwe verpleegkundige brengt met zich mee dat alle zorgverleners nog kundiger worden in hun vak. Een waardevolle toevoeging aan het team en een nog veiligere woonomgeving voor Arie.’

* Dit ervaringsverhaal is tot stand gekomen met behulp van Arie en zijn zus Cootje.