Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Dagbesteding

’t Boerenerf biedt dagbesteding aan mensen met een zorgindicatie. Frisse lucht, ongedwongen gezelschap en genieten van een weids uitzicht. De locatie maakt ’t Boerenerf uniek: een boerderij in het hart van de Noordoostpolder.

Een dagje uit

“Ik wil u graag vertellen hoe ik mijn dagen bij ‘t Boerenerf beleef. Ik ben vier dagen per week bij `t Boerenerf en ik heb het erg naar m’n zin.

‘s Morgens worden de meeste mensen opgehaald. Sommige mensen komen met eigen vervoer. We beginnen de dag samen met koffie en een plakje ontbijtkoek. We nemen de actualiteiten door en kletsen met elkaar.

Na de koffie gaat ieder zijn eigen gang. Zo gaat iemand dieren verzorgen of schoffelen en vegen en de tuin verzorgen. Mijn passie is schilderen. Ik schilder met acrylverf. Dat droogt met een dag en dan kun je weer verder schilderen. Ik schilder bloemen, landschappen of abstract.

Om ongeveer half twaalf uur eten we gezamenlijk soep. Samen soep eten vind ik één van de gezelligste ogenblikken op een dag. Om twaalf uur help ik met tafeldekken voor de verse warme maaltijd. We eten heel afwisselend. Na het eten is het voor wie dat wil tijd voor een middagdutje. In gemakkelijke stoelen of even naar bed voor wie dat wil.

Om drie uur drinken we samen koffie of thee, uiteraard met een koekje. We doen een spelletje rummikub, Mens Erger Je Niet, domino, dammen of een ander spelletje. Anderen zijn liever creatief bezig. Heel gezellig en voor ieder wat wils. De zorgverleners bieden iedereen dagbesteding aan op maat zodat het voor iedereen leuk is en niemand iets tegen zijn of haar zin in doet.

De dagen vliegen voorbij en dan is het vaak opeens alweer vier uur. Om vier uur wordt iedereen weer opgehaald of naar huis gebracht. We praten nog even na in de rolstoelbus en rijden een rondje door de Noordoostpolder totdat iedereen weer veilig thuis is. Morgen ga ik weer verder met mijn kunstwerk.”

 

Bent u benieuwd wat ’t Boerenerf u kan bieden op het gebied van dagbesteding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.