Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Dag besteding

Mensen met een zorgindicatie kunnen bij ’t Boerenerf in Emmeloord terecht voor dagbesteding. Frisse lucht, ongedwongen gezelschap. Genieten van een weids uitzicht.

De locatie maakt ‘t Boerenerf uniek in het lokale zorgaanbod: een boerderij in het hart van de Noordoostpolder, aan één van de toegangswegen van Emmeloord. Vervoer kunnen we regelen.

Verslag van een boerendag

Dagje uit

Ik zal u vertellen hoe ik mijn dagen bij ‘t Boerenerf beleef. Ik ben vier dagen per week bij `t Boerenerf. Ik heb het erg naar m’n zin.

`s Morgens word iedereen opgehaald. We beginnen de dag samen met koffie en een plakje ontbijtkoek.

Na de koffie gaat ieder zijn eigen gang. Zo gaat iemand dieren verzorgen of schoffelen en vegen en de tuin verzorgen. Mijn passie is schilderen. Ik schilder met acrylverf. Dat droogt met een dag, en dan kun je weer verder schilderen. Ik schilder bloemen, landschappen of abstract.”

“Om ongeveer elf uur eten we gezamenlijk soep. Samen soep eten vind ik één van de gezelligste ogenblikken op een dag. Om kwart voor twaalf help ik met tafeldekken voor het warme eten. We eten heel afwisselend. Na het eten is het voor wie dat wil tijd voor een middagdutje. In gemakkelijke stoelen of naar bed voor wie dat wil.

Om drie uur drinken we samen koffie of thee – met een koekje. We doen een spelletje rummikub, Mens Erger Je Niet, domino, dammen of een ander spelletje. Heel gezellig.

En dan is het alweer vier uur. De dagen vliegen om. Om vier uur wordt ieder naar huis gebracht.”